Mijn Domotica: slaapkamer TV
 

Slaapkamer TV


Inleiding

Geen domotica, de slaapkamer TV, maar toch een artikel bedoeld als documentatie voor eigen gebruik.
 
Mijn 40" Samsung 3D LED TV had 4 jaar prima dienst gedaan in de woonkamer, en toen opeens was er aan de bovenzijde van het beeld een horizontale zwarte streep zichtbaar, die niet meer verdween: een complete pixelrij was kennelijk defect geraakt.
Zeer irritant om voortdurend naar te kijken in de woonkamer, natuurlijk met name bij een lichte achtergrond van het beeld op de TV.
Voldoende reden om een nieuwe TV aan te schaffen voor de woonkamer (dat werd weer een Philips TV), en de Samsung verhuisde naar de slaapkamer waar jarenlang geen TV had gestaan omdat ik er geen behoefte aan had.
 
Maar ik besloot toch om de Samsung TV netjes op te hangen aan de muur van de zolderslaapkamer, met erboven een schapje voor een Sony Blu-ray Disc speler en mijn oude Apple TV (die in de woonkamer was vervangen door een Apple TV 4K), en dat alles aangestuurd door de oude Logitech Harmony One universele afstandsbediening (die in de woonkamer al eerder was vervangen door een Harmony Companion).
En zo waar: ik kijk inmiddels zeer regelmatig naar deze combinatie, dus deze voorziet in een kennelijk voorheen onbewust toch aanwezige sluimerende behoefte.
 
De Ziggo kabel is op zolder niet beschikbaar en ik kan daardoor niet via de kabel naar reguliere TV-zenders kijken. Ik kan wel schijven (DVD's/BD's) afspelen op de BD-speler. En aaangezien alle aangesloten apparaten "Smart" zijn kan ik ook naar content vanaf internet kijken en met name Apple TV heeft een groot aanbod. Die biedt overigens ook de mogelijkheid om beeld van mijn iPad weer te geven: wanneer ik op de iPad de app Ziggo GO start kan ik dus toch via een omweg naar reguliere TV-zenders kijken!
 
Ik kijk meestal alleen 's avonds laat in een donkere slaapkamer naar deze TV waarvan de intensiteit is gedimd en de dode pixelrij valt dan niet op.
 
 
De TV is opgehangen aan de muur via een Vogel's MA2010 ophangbeugel. Met deze ophangbeugel kan de TV enkele graden naar voren gekanteld worden opgehangen voor een beter zicht op de TV wanneer je in bed ligt.
Op het schapje boven de TV staan de Sony BD-player en Apple TV, en er is ruimte voor DVD's en CD's.
Met de rechts net niet zichtbare aan/uit-schakelaar kan de gehele combinatie stroomloos worden gemaakt: het verbruik is dan 0 W.

 
Het schap met de afspeel-apparaten en rechtsboven de 230V aan/uit-schakelaar.

 
De TV is even van het muurdeel van de VESA ophangbeugel afgenomen: aanzicht op het stekkerblok dat onder het schapje is gemonteerd, het voedingsblok van de BD-speler en de bedrading: netsnoeren en HDMI-kabels.

 
De achterzijde van de TV met het TV-deel van de VESA-ophangbeugel en de kabels die op de TV zijn aangesloten: een netsnoer, een HDMI-kabel van de BD-speler naar HDMI2 en een HDMI-kabel van Apple TV naar HDMI3.

 
Het complete plaatje.
De slaapkamer ligt op de zolder van mijn woning en vorige bewoners hebben de slaapkamer destijds zo ingericht: een zelfbouw bed en een betimmering waardoor het schuine dak minder opvalt. De afwerking van het bed en de zoldervloer met hout heb ik zelf uitgevoerd: dat hout lag bij aankoop van de woning in de woonkamer, maar dat vond ik voor de woonkamer veel te donker en heb ik daar vervangen door licht gekleurd parket.

 
 
 
 

Slaapkamer TV: Samsung UE40F6510

HD Smart TV.
De tv is via Wifi aangesloten op het thuisnetwerk.
 

 
SPECIFICATIES
Beeldscherm: 3D LED Smart TV
Type scherm: LED; Schermdiagonaal: 40 inch (102 cm); Maximale resolutie: Full HD
Aansluitingen: HDMI = 4; Antenne = 1; Digitale Audio Uitgang = 1, optisch; Scart: 1; Netwerkaansluiting = 1; CI/CI+ = CI+; Wifi: ja;
Geluid: Uitgangsvermogen 2 x 10 Watt; Aantal speakers: 2
Gewicht zonder standaard: 8,9 kg; Gewicht met standaard: 10 kg
Afmetingen zonder standaard (b x h x d): 911.2 x 532.4 x 47 mm
Afmetingen met standaard (b x h x d): 911.2 x 597.9 x 265 mm
Energieverbruik: Energielabel: A; Energieverbruik max: 91W; Energieverbruik in stand-by: 0,1 W
Verpakkingsinhoud: 2x actieve 3D brillen, afstandsbediening met batterijen, netsnoer, gebruikershandleiding en eco-handleiding
 
 
 
 

Slaapkamer TV: Apple Mediabox

Apple TV, smart mediabox (1st generation).
Apple TV is via Wifi aangesloten op het thuisnetwerk.
 

 
De achterzijde van de Apple TV (de pianolak behuizing, die ik niet even had opgepoetst voor het maken van de foto, ziet er tamelijk miserabel uit in flitslicht... Wie heeft verzonnen dat pianolak mooi is?).
Het netsnoer is aangesloten op de 230V-aansluiting links. Verder is alleen een HDMI-kabel aangesloten op aansluiting HDMI (voor verbinding met de Denon AV-receiver).


 
SPECIFICATIES
HDMI 1.43, 802.11ac wifi met MIMO, 10/100BASE-T Ethernet, Draadloze Bluetooth 4.0-technologie, IR-ontvanger, USB-C voor service en ondersteuning, Ingebouwde voeding.
Video­structuren: H.264-video tot 1080p, 60 beelden per seconde, High of Main Profile level 4.2 of lager; H.264 Baseline Profile level 3.0 of lager met AAC-LC audio tot 160 Kbps per kanaal, 48 kHz, stereogeluid in .m4v-, .mp4- en .mov-bestandsstructuren; MPEG-4 video tot 2,5 Mbps, 640 x 480 pixels, 30 beelden per seconde, Simple Profile met AAC-LC audio tot 160 Kbps, 48 kHz, stereogeluid in .m4v-, .mp4- en .mov-bestandsstructuren.
Audio­structuren: HE-AAC (V1), AAC (16 tot 320 Kbps), Protected AAC (van iTunes Store), MP3 (16 tot 320 Kbps), MP3 VBR, Apple Lossless, AIFF en WAV, Dolby Digital 5.1 en Dolby Digital Plus 7.1.
Foto­structuren: JPEG, GIF, TIFF.
Systeem­vereisten: Voor kopen en huren in iTunes en thuisdeling is een iTunes-account vereist; Vereist 802.11 wifi, Ethernet-netwerk of breedbandinternetverbinding; Voor draadloos streamen van video is 802.11 (a, b, g, n of ac) wifi vereist.
Afmetingen: 98 * 98 * 35 mm.
 
 
 
 

Slaapkamer TV: Sony Blu-ray Disc-speler BDP-S6700

Deze BD-speler is via Wifi aangesloten op het thuisnetwerk.
 

 
SPECIFICATIES
Afmetingen (B x H x D): 255 x 39 x 192 mm; Gewicht: 0,9 kg
Afspeelmogelijkheid: Afspelen / Stoppen / Pauzeren, Langzaam afspelen (FWD/REV), PREV / NEXT, REV / FWD, Shuffle, STEP afspelen (FWD/REV)
Beeld- en geluidsfuncties: Conversie 2D>3D; Super Scaler (Precision Cinema HD-opsch.); Deep Color (16-bits); 24p True Cinema; NTSC/PAL; Dvd 24p-uitgang
Aansluitingen in/uit: HDMI-uitgang 1 (achterzijde), coaxiale audio-uitgang 1 (achterzijde), USB-ingang 1 (voorzijde), ethernetaansluiting 1 (achterzijde)
Stroomverbruik: 12 W; Stroomverbruik (stand-bymodus): 0,5 W
 
 
 
 

Slaapkamer TV: VESA ophangbeugel Vogel's MA2010

Vogel's kantelbare ophangbeugel, onder andere geschikt voor VESA maat 20x20 cm.
Maximaal gewicht van de TV: 30 kg.
Bevestigingsmateriaal wordt meegeleverd.
Gekocht bij: Praxis.
 

 
 


Website gertvanvoorst.nl - © Gert van Voorst - Gewijzigd op 6-9-2018.