Oude artikelen op deze website

23 augustus 2018 - Gebruik van een Smartwares IP-camera

Een leuke toevoeging aan het HomeWizard domoticasysteem: een Smartwares IP-camera. Ondanks het soms wat moeizaam verlopende instellen is dit een zeer bruikbare camera.
Lees meer ...
 
 
16 augustus 2018 - Roco NS eloc 1206

Ik beschikte al over de geelgrijze NS E-loc 1219 van Roco, en daar is nu de Berlijns blauwe 1206 bijgekomen.
Natuurlijk ook met sound.

Lees meer ...

 
 
22 juli 2018 - PC interface om een Slimme meter uit te kunnen lezen

Ik heb de EnergyLink aangeschaft samen met de HomeWizard, en die combinatie gebruik ik om actuele informatie uit mijn Slimme meter te bekijken en gegevens over een langere termijn te kunnen loggen. Daarnaast was het nog steeds mijn wens om de meterstanden van de Slimme meter via de P1-poort op de Slimme meter te kunnen lezen vanuit mijn app OnyxSolar. Dat is gelukt door zelfbouw van een PC interface die kan worden aangesloten op de P1 poort.
Lees meer over de Slimme meter ...
Lees meer over de PC interface met de P1 poort ...
 
 
20 juli 2018 - Installatie van een Smartwares weerstation

Een weerstation dat de verzamelde informatie weergeeft op het display van de basisunit, maar waarvan de meetunits die buiten staan opgesteld (thermo/hygrometer, regenmeter en windmeter) ook zichtbaar kunnen worden gemaakt door de app HomeWizard: dat is het Smartwares 868 weerstation.
Lees meer ...
 
 
18 juli 2018 - Installatie en mogelijkheden van EnergyLink

De HomeWizard had ik samen met de Energylink besteld. Deze heb ik ge´nstalleerd, inclusief de plaatsing van een extra kWh-opbrengstmeter in de groepenkast en een pulsgever op de watermeter. Met de app HomeWizard heb ik nu op elk moment van de dag inzicht in mijn stroom-, gas- en waterverbruik en de opgewekte stroom van de zonnepanelen op het dak van mijn woning.
Lees meer ...
 
 
17 juli 2018 - Verder met domotica: HomeWizard

Het verder exploreren van de mogelijkheden van domotica en meer inzicht krijgen in het verbruik van stroom, gas en water en de zelf opgewekte stroom: dat kan zonder al te veel kosten met de HomeWizard.
Lees meer ...
 
 
15 juli 2018 - Modelbouw in hartje zomer: bouw van een Faller molen en kerk

Het is hartje zomer, de mussen vallen van de daken, wie denkt er dan aan modelbouw?
Nadat er alle enkele jaren weinig was veranderd op mijn modelspoorbaan kwam er opeens een impuls om daar wat aan te doen door de ontdekking van 2 bouwpakketten die ik altijd al had willen aanschaffen: een molen en een kerk.
Lees meer ...
 
 
2 juni 2018 - Liliput diesel motorwagen DB640 Lint 27

Een mooi model van de Alstom Coradia Lint 27 diesel motorwagen in een uitvoering van Regio DB (3 Lńnder Bahn, DB nummer 640011).
Ik heb er een Esu Loksound decoder ingebouwd, en ik heb die geprorammeerd met een ESU Lint27-geluidsproject.
Lees meer ...

 
 
5 februari 2018 - Installatie slimme meters

Op 2 februari 2018 heeft een installatiebedrijf in opdracht van netbeheerder Liander een slimme elektriciteitsmeter en gasmeter ge´nstalleerd. Ik heb deze aangesloten op mijn Trust Smart Home systeem en kan op mijn iPhone het actuele verbruik en de meterstanden bekijken.
Lees meer ...
 
 
18 januari 2018 - Stormschade op de schuur

De hevige storm van vandaag heeft gezorgd voor problemen op het platte dak van mijn schuur: een zonnepaneel was omgekieperd! Inmiddels is de schade weer hersteld.

Lees meer: in het Logboek zonnepanelen (18-1-2018).
 
 
6 november 2017 - Piko NS dieselloc 2327

Na het bruin gekleurde model heeft Piko nu ook geel/grijze uitvoeringen van de NS diesselloc serie 2200/2300 uitgebracht.
Dat betreft onder andere het model van de NS 2327 die kant-en-klaar is voorzien van een sounddecoder en speaker.
Lees meer ...
 
 
9 september 2017 - Mijn Domotica: Mijn surround AV-systeem

Een AV-systeem valt vermoedelijk niet onder de noemer "domotica", maar ik heb de bespreking van mijn AV-systeem voor mijn gemak toch hier geplaatst. Dit artikel is nadrukkelijk ook bedoeld als documentatie voor eigen gebruik, handig als geheugensteuntje wanneer ik wat wil wijzigen of snel wil naslaan waarom ik bepaalde keuzes heb gemaakt.
Lees meer...
 
 
27 augustus 2017 - Mijn Domotica: Logitech Harmony

Het gemak dient de mens en daar hoort geen verzameling afstandsbedieningen bij om alle apparaten op afstand te kunnen bedienen.
Logitech levert daarvoor al langere tijd mooie oplossingen: programmeerbare afstandsbedieningen. Dan is slechts ÚÚn afstandsbediening nodig waarmee activiteiten en afzonderlijke apparaten aangestuurd kunnen worden. Zoals de Harmony One van enkele jaren geleden en de Harmony Companion, waarbij de smartphone ook als afstandsbediening kan fungeren met unieke mogelijkheden.
Lees meer...
 
 
26 augustus 2017 - Mijn Domotica: Problemen met het Trust Smart Home systeem!

Ik heb sinds 21 augustus 2017 problemen met mijn Trust Smart Home domotica-systeem. Na het wijzigen van schakelacties in de app Trust Smart Home raken verbindingsgegevens van reeds aanwezige schakelacties corrupt.
Lees meer...
 
 
23 augustus 2017 - Mijn Domotica: Nefit Easy kamerthermostaat

Nefit Easy: een slimme kamerthermostaat met internet aansluiting en app voor smartphone en smartwatch.
Lees meer...
 
 
22 augustus 2017 - Mijn Domotica: meer KlikAanKlikUit toepassingen

Vorig jaar was ik gestart met het toepassen van KlikAanKlikUit producten van het Trust Smart Home domotica-systeem rondom de Octopus, de Internet Control Station ICS-2000. Ik heb inmiddels nieuwe toepassingen: een Wifi IP-camera met nachtzicht, een deurbel en een RGB LED lamp uit de nieuwe ZIGBEE Line van Trust.
Lees meer...
 
 
5 augustus 2017 - Piko DB dieselloc BR V200

Piko levert mooi vorm gegeven locs inclusief ESU Loksound decoder voor een gunstige prijs. Bijvoorbeeld het model van de dieselloc BR V200, die ik heb aangeschaft mede vanwege het mooie motorgeluid.
Lees meer ...
 
 
30 juni 2017 - Piko NS dieselloc 2297

Piko heeft een fraai model van de NS dieselloc 2297 in de bruine kleur uitgebracht: een supermodel voor een lage prijs. Ik heb het model gekocht met bijpassende Piko sounddecoder.
Lees meer ...
 
 
19 februari 2017 - SQ8 mini HD camera gebruiken op een rijdende trein

De SQ8 mini HD camera kan voor weinig geld (minder dan EUR 20) worden aangeschaft via enkele Chinese websites. Leuk om mee te experimenteren op de modelspoorbaan, maar is deze camera voor dat doel voldoende bruikbaar?
Lees meer ...
 
 
13 februari 2017 - Artitec NS treinstel Plan-U 128

Ik beschik al over heel veel treintjes, wat toch wel remmend werkt op mijn aankoopgedrag, van sommige modellen vind ik echter dat ze Ŕcht niet mogen ontbreken op mijn modelbaan. Het NS Plan-U dieseltreinstel van Artitec is zo'n model.
Lees meer ...
 
 
30 december 2016 - Website beveiligd

Website gertvanvoorst.nl is vanaf vandaag alleen via een veilige SSL-verbinding bereikbaar op adres https://gertvanvoorst.nl/.
Hosting2Go, waar website gertvanvoorst.nl wordt gehost, bood sinds kort de mogelijkheid voor SSL support.
HTTPS of Secure HTTP is een encryptie methode die ervoor zorgt dat de verbinding tussen een internetbrowser en een website veilig is. Het wordt voor hackers moeilijker om de verbinding af te luisteren.
 
9 september 2016 - Mijn Domotica

Ik ben van huis uit elektrotechnicus en mede daardoor ook ge´nteresseerd in elektronische oplossingen die het leven makkelijker en aangenamer kunnen maken. Dus ook in huisautomatisering oftewel Domotica.
Met de toepassing van KlikAanKlikUit-componenten heb ik een eerste stap gezet.
Lees meer...

 
18 april 2016 - Inbouw en aansturing van dwergseinen van Digikeijs

Digikeijs levert mooie dwergseinen naar Nederlands voorbeeld. Ik heb een aantal dwergseinen geplaatst bij opstelsporen voor goederentreinen. Lees meer ...

 
5 december 2015 - De stad gaat op de schop: fase 2
Na ruim 5 jaren is eindelijk het renovatieproject van de stad op mijn modelbaan voltooid.
Lees meer ...
 
1 november 2015 - Verlicht reclamebord van Viessmann

Inbouw van het reclamebord van Viessmann met LED-straler is zo gebeurd, het kostte wat meer tijd om de verlichting flikkervrij te krijgen.
Lees meer ...

 
1 november 2015 - Inbouw van overwegbomen van Viessmann

Viessmann levert mooie overwegbomen die natuurgetrouw openen en sluiten, en ze kunnen zelfs digitaal aangestuurd worden.
Lees meer ...

 
28 oktober 2015 - Windmolen

Ik ben energiebewust en wek mijn eigen stroom op met zonnepanelen. Dat is natuurlijk ook te zien op mijn modelbaan. Er liggen al geruime tijd zonnepanelen op het dak van een goederenloods. Een windmolen ontbrak nog, die zal er nooit komen in mijn achtertuin (alhoewel: een small urban windmill?), maar op de modelbaan staat nu een windmolen.
Lees meer ...

 
26 oktober 2015 - Lasser en mattenkloppende dame van Viessmann

Eindelijk weer eens wat tijd om met de treinbaan aan de slag te gaan: de lasser en de mattenklopster uit de serie Bewegte Welt van Viessmann waren snel geplaatst op de baan.
Lees meer ...

 
13 januari 2015 - Roco NS eloc 1219

Roco heeft een superuitvoering van de NS Eloc serie 1200 uitgebracht. Een must-have voor liefhebbers van Nederlands materieel en ik heb de geelgrijze 1219 met sound gekocht. Het model kon toch nog wat verfraaid worden en ik heb dat gedaan naar voorbeeld van Groterdam.nl.

Lees meer ...

 
4 januari 2015 - L.S.Models ICR stuurstandrijtuig: inbouw van functiedecoder en binnenverlichting

Mijn stuurstandrijtuig van L.S.Models moest nog worden voorzien van een functiedecoder. Een passend type bleek wat lastig leverbaar en dus heb ik maar gebruik gemaakt van spullen uit eigen voorraad: het kostte alleen wat fr÷beltijd.
Lees meer ...

 
7 september 2014 - De creaties van mijn zus, Jeanette van Voorst

Creatief bezig zijn zit ook bij mijn zus Jeanette van Voorst in het bloed. Ik heb daarom besloten om op mijn website een hoekje voor mijn zus in te richten met foto's van werk dat voorkomt uit haar creatieve hobby's.
Lees meer ...
 
24 augustus 2014 - Piko GTW 2/8 dieseltreinstel van Veolia

Het GTW 2/8 dieseltreinstel van Veolia reed al een tijdje over mijn modelbaan. Ik heb het treinstel nu voorzien van een sounddecoder en binnenverlichting.
Lees meer ...
 
29 juni 2014 - Roco Regioshuttle DB650

Een mooi uitgevoerd treinstel van Roco, een model van de Regioshuttle van DB serie 650.
Twee jaren lag dit treinstel op non-actief in een lade, wachtend op een reserve onderdeel dat heel moeilijk leverbaar bleek. Toen pas kwam ik erachter dat er niets mis was met het bestelde en te vervangen onderdeel, maar dat andere onderdelen nodig waren die wel direct geleverd konden worden...
Lees meer ...
 
21 juni 2014 - Verbeterde stroomafname en detectie van treinstel Piko Mat54

De Piko hondekoppen werden weer eens uit de ladekast gehaald om rondjes te rijden op de treinbaan. Dat bleek tegen te vallen: de niet aangedreven rijtuigbak schoot door over bezetmelders en de treinstellen bleven nogal eens stil te staan op wissels. Allemaal veroorzaakt doordat Piko geen stroomafnemers heeft toegepast in de niet aangedreven rijtuigbak. Tijd voor actie!
Lees meer ...
 
29 december 2013 - Opknapbeurt voor de Duitse TEE VT601 van Roco

Mijn Nederlandse TEE rijdt al vier jaar rond met een mooie warmwitte LED binnenverlichting. En het interieur van de Duitse variant VT601 was al die tijd weliswaar ook verlicht maar moest het doen met een naargeestige gele verlichting. Bovendien was ik al heel lang ontevreden over de wel erg zwak brandende frontverlichting van die TEE.
Hoogste tijd om daar wat aan te doen.
Lees meer ...
 
22 januari 2013 - Het Artitec model van NSM museumloc 3737

Lange tijd heb ik geaarzeld om de 3737 stoomloc van Artitec aan te schaffen.
De hoge prijs hield mij tegen, maar vooral ook de negatieve rij-ervaringen van een treinvriend waar de loc zeer vaak bleek te ontsporen op Fleischmann Profirail wissels, die ik ook gebruik op mijn modelspoorbaan.
Toch heb ik uiteindelijk besloten om het model aan te schaffen.
Lees meer ...
 
12 januari 2013 - Automatische omschakeling voor programmeerspoor

Een elektronische schakeling die tijdens het programmeren van een decoder automatisch de programmeerspanning op het programmeerspoor schakelt.
Lees meer ...
 
13 juli 2012 - Roco Plan V
Een mooie uitvoering van een tweedelig treinstel Plan V van Roco. Exact op schaal gefabriceerd en met authentiek rijgeluid.
Lees meer ...
 
28 mei 2012 - Energiebesparende verlichting boven de modelspoorbaan
De vervanging van 6 stuks halogeenlampen door 8 stuks LED-lampen als verlichting boven de modelspoorbaan zorgt voor een forse besparing: van 120 Watt naar 16 Watt. Bovendien wordt de modelbaan ook nog eens fraaier uitgelicht.
Lees meer ...
 
25 april 2012 - Lenz USB/LAN interface
De USB/LAN interface van Lenz maakt het mogelijk om de Lenz centrale te verbinden met een PC of andere apparaten via een USB-aansluiting of via het (draadloze) thuisnetwerk. Dan kan de modelspoorbaan met programma Koploper worden bestuurd via een USB-aansluiting ˛f met programma iTrain via het lokale netwerk. Ook is het mogelijk om een trein handmatig (en draadloos!) te besturen met app TouchCab op een iPod touch of iPhone.
Lees meer ...
 
10 april 2012 - Esu BR215
De purperrode BR215: een topmodel uit de Engineering edition van Esu.
Lees meer ...
 
1 februari 2012 - Treincam
Een minicamera voor slechts 25 Euro waarmee filmpjes kunnen worden gemaakt vanaf een rijdende trein.
Lees meer ...
 
8 januari 2012 - Brand! Brand in het belastingkantoor!
Al langere tijd lag Faller bouwpakket "Brennendes Finanzamt" klaar om gebouwd te worden. Dat is afgelopen Kerstvakantie uiteindelijk gebeurd.
Lees meer ...
 
7 januari 2012 - De vrolijke bierdrinkers van Viessmann
In de serie "eMotion Bewegte Welt" heeft Viesmann onder andere twee bierdrinkers achter een tafel uitgebracht die vrolijk hun bierpul op en neer heffen.
Lees meer ...
 
7 december 2011 - Atama installeert zonnepanelen op de goederenloods
Firma Atama Solar Energy in Elst heeft in oktober 2011 zonnepanelen op het schuine dak van mijn woning geplaatst. Dat moest daarna natuurlijk ook op mijn modelspoorbaan gebeuren.
Lees meer ...
 
27 november 2011 - Inbouw van een knipperend reclamebord van PeArd/Miller Engineering
Enige tijd geleden heb ik op een beurs bij de stand van PeArd een knipperend reclamebord van Miller Engineering gekocht en ik heb deze ingebouwd in de "Paradise Bar" van Pola.
Lees meer ...
 
20 november 2011 - Inbouw van binnenverlichting in treinstel Arriva Spurt van Piko
Piko heeft een mooi model uitgebracht van de Stadler GTW-type treinstellen die onder andere door Arriva en Veolia worden gebruikt. Ik heb de diesel-uitvoering van Arriva gekocht en heb die voorzien van binnenverlichting.
Lees meer ...
 
1 november 2011 - Inbouw van een LokSound-decoder in E-loc "Captrain" van Piko
Piko heeft, exclusief voor treinwinkel Modeltreinexpress, een model uitgebracht van de BR186 van Captrain. Ik heb deze fraaie loc aangeschaft en voorzien van een LokSound-decoder met het geluid van een BR185.
Lees meer ...
 
29 mei 2011 - Programma iTrain
Ik heb programma iTrain aangeschaft om als alternatief besturingsprogramma te gebruiken naast programma Koploper, en ben ermee aan de slag gegaan. Over het optekenen van de baanlayout en de handleiding bij het programma niets dan lof, maar de mogelijkheden voor automatisch rijden zijn nog erg beperkt.
Lees meer ...
 
15 mei 2011 - Alternatieve besturingssoftware
Ik gebruik al vele jaren programma Koploper voor de besturing van mijn modelbaan Ŕn tot volle tevredenheid. Niettemin kan het best wel nuttig zijn om eens naar andere programma's te kijken en die te testen op bruikbaarheid.
Daarom ben ik gestart met twee alternatieve besturingsprogramma's, namelijk RocRail en iTrain. En met name iTrain valt op door het gemak, de eenvoud en de snelheid waarmee een modelbaan opgezet kan worden.
Lees meer ...
 
9 maart 2011 - Treintjes in de boekenkast
Wat doe je wanneer je zoveel treintjes hebt dat ze met geen mogelijkheid allemaal tegelijk op de modelbaan kunnen staan? Inderdaad, stofvrij en uit zicht in een ladekast opbergen. Wat ook kan: een selectie van de mooiste modellen plaatsen op een goed zichtbare plek in de boekenkast in de woonkamer.
Lees meer ...
 
31 december 2010 - De grasgroene Mat 46 van Rivarossi
De grasgroene versie van de Mat 46 van Rivarossi lag eind december 2010 in de winkel en ik heb het model direct gekocht, mede vanwege de herinneringen die ik aan dit treinstel heb: ik heb deze trein jarenlang langs de Kippenlijn Ede-Barneveld-Amersfoort zien rijden.
Er hangt een fors prijskaartje aan het model, maar daar kan ik normaal best mee leven wanneer ik tenminste waar voor mijn geld krijg. Bij dit model is dat zeker niet het geval en ik heb het model daarom met stip geplaatst op de lijst van misaankopen van het jaar 2010!
Lees meer ...
 
26 december 2010 - Railsysteem en wissels
Uitgebreid en aangevuld: het artikel over het door mij toegepaste railsysteem (Fleischmann Profirail) en het gebruik en de aansturing van wissels, ook in programma Koploper.
Lees meer ...
 
19 december 2010 - Het gebruik van seinen in programma Koploper
Ik ben bezig met het aanpassen van enkele al bestaande artikelen op deze website, waaronder het artikel over de seinen, en daarbij behandel ik ook het gebruik in programma Koploper.
Lees meer ...
 
12 december 2010 - Treintafel en verlichting
Het artikel over de treintafel is uitgebreid en aangevuld met gegevens en foto's over de verlichting boven de modelbaan.
Lees meer ...
 
4 december 2010 - Historie
Ik vond onlangs een tekening met het sporenplan van mijn oude Mńrklin modelspoorbaan terug en dat bood voldoende stof voor een artikel over die modelspoorbaan.
Lees meer ...
 
16 november 2010 - Vervolg: de foute snor van de rode Artitec DE-1
Na ruim 3 maanden het vervolg van het artikel over de rode DE-1 van Artitec ... en die rijdt op mijn baan nog steeds en voor altijd met de valse snor.
Lees meer ...
 
3 november 2010 - Gebruik van de Tams FD-R Functiedecoder
De Tams functiedecoder FD-R is goedkoop maar enigszins eigenzinnig in het gebruik. Daarom heb ik er een artikel aan gewijd.
Lees meer ...
 
3 november 2010 - Inbouw van een Roco digitale koppeling in Roco loc 1601
Over de Roco set met digitale koppelingen en speciale decoder en de inbouw ervan in een Roco NS loc 1601. Met natuurlijk een beschrijving van het aansturen vanuit programma Koploper.
Lees meer ...
 
3 november 2010 - Roco loc Railion 204 met digitale koppeling aansturen met Koploper
Een verslag van mijn Roco Railion loc 204 die af fabriek is voorzien van twee digitaal bestuurbare koppelingen en op welke wijze deze koppelingen door programma Koploper automatisch kunnen worden aangestuurd tijdens het aan- en afkoppelen van en goederentrein.
Lees meer ...
 
3 oktober 2010 - Treinspotter met flitslicht
De fotograaf van Viessmann met flitslicht heeft een plekje gekregen bij de campingweide en fotografeert er lustig op los.
Lees meer ...
 
26 juli 2010 - De foute snor van de rode Artitec DE-1
Er is al veel over geklaagd op diverse modelspoorforums. Toch heb ook ik de rode DE-1 van Artitec met NS-logo's en ATB-leiding gekocht.
Lees meer ...
 
25 juli 2010 - Kamperen op de boerderij, welkom op camping Eldorado.
De eigenaars van de boerderij op mijn modelbaan hebben besloten om de dieren in te ruilen voor vakantiegangers, die het leuk vinden om te gaan kamperen op de boerderij. Welkom op camping Eldorado!
Lees meer ...
 
21 juni 2010 - De stad gaat op de schop: fase 1
Het begon met een idee om alleen een monument/fontein in de stad op mijn modelbaan onder te brengen, maar de plannen zijn in korte tijd uitgebreid. En nu gaat de stad fors op de schop.
Lees meer ...
 
20 december 2009 - Warmwitte DigiRails binnenverlichting in de Roco NS TEE
De Roco NS TEE had ik eerder voorzien van zelfbouw binnenverlichting met gele TELUX-LED's. Het resultaat zag er aanvankelijk redelijk uit maar na de montage van DigiRails LED-strips als binnenverlichting in de Artitec Plan-E-rijtuigen vond ik dat ook de NS TEE daarmee uitgerust moest worden, zeker toen DigiRails in december 2009 haar LED-strips in de aanbieding deed.
Lees meer ...
 
28 september 2009 - Garantiebepalingen van modelspoortreinen
Mag je een modelspoortrein verbouwen en wanneer handel je tegen de garantiebepalingen van de fabrikant?
Die vraag kwam bij mij op toen mij ter ore kwam dat een modelspoorder zijn Trix Koploper had verbouwd volgens het artikel daarover op mijn website en daarbij onderdelen op de printplaat in de Koploper had opgeblazen.

Lees meer ...
 
26 september 2009 - Spelen met LokSound-decoders
Ik ben altijd al ge´nteresseerd geweest in de mogelijkheid om zelf andere geluids-effecten te kunnen programmeren in mijn locs met LokSound-decoder. Door de aanschaf van de ESU Lokprogrammer is dit mogelijk geworden.
Lees meer ...
 
16 augustus 2009 - Eindelijk reizigers in de treinen (en op de perrons)!
Mijn treinstellen en rijtuigen hebben altijd rondgereden zonder reizigers, maar daar komt eindelijk verandering in!
Lees meer ...
 
3 augustus 2009 - Binnenverlichting in Artitec Plan-E rijtuigen
De mooie rijtuigen NS Plan-E van Artitec verdienen het om te worden voorzien van de speciale DigiRails binnenverlichting.
Lees meer ...
 
2 augustus 2009 - Sjabloonbestanden voor Lenz programma CV-editor
Ik heb besloten om de door mij aangemaakte extra sjabloonbestanden voor programma CV-editor, wat Lenz meelevert bij aankoop van een USB-PC-interface, beschikbaar te stellen voor gebruik door anderen. Met programma CV-editor kunnen alle instellingen van een locdecoder worden uitgelezen, geprogrammeerd en als back-up opgeslagen.
Lees meer ...
 
19 mei 2009 - Filmpjes gemaakt met een VholdR helmcamera
Ik heb opnames gemaakt vanuit een rijdende trein met een helmcamera die in een open goederenwagen was geplaatst.
Dat levert beelden op zoals een machinist in een modeltreintje die zou zien!
Verder heb ik met de camera in de hand opnames gemaakt van scenery op de modelbaan, en ik heb gepoogd om de vliegbewegingen van een hommel na te doen: flight of the bumblebee.
Lees meer ...
 
22 maart 2009 - Start proeftraject met bovenleiding
Ik ben nooit serieus van plan geweest om bovenleiding aan te leggen op mijn modelbaan.
Toch ben ik gestart met een proeftraject.
Lees meer ...


Website gertvanvoorst.nl - © Gert van Voorst - Gewijzigd op 11-3-2021