Mijn Website: I Like!

I like! Hier houd ik van!
Een lijst met voor mij favoriete winkelbedrijven, leveranciers, dienstverleners of fabrikanten van apparatuur.
Waar ik iets mee heb, om allerlei redenen, ongetwijfeld deels zeer subjectief.
Klik op de afbeelding om naar de website van een favoriet te gaan.

 
  Albert Heijn Ik kies voor Albert Heijn vanwege het zeer grote assortiment, de goede groentenafdeling, de beschikbaarheid van veel kant-en-klare producten ook voor eenpersoonshuishoudens en de mogelijkheid om boodschappen thuis te laten bezorgen. Ik kan bij Albert Heijn al mijn wekelijkse boodschappen vinden.
Verder heeft AH een bruikbare website met veel recepten, een handige app voor de smartphone en een zeer leesbaar maandblad Allerhande.
 
Mijn favoriete filiaal: de AH XL aan de Jacobslaan in Nijmegen. Dit is vanaf mijn woning het meeste nabije filiaal en het ligt bovendien langs de route werk-huis. Uniek is het grote parkeerterrein waar nog steeds gratis kan worden geparkeerd. Handig is de aanwezigheid van Kruidvat, C&A, Blokker en Gall en Gall in en nabij dit winkelcentrum.
 
  Apple Ik beschik over een iPad Air 2, iPhone 6s plus, Apple Watch 2 en Apple TV van Apple.
 
De bediening van alle apparaten is op elkaar afgestemd, wanneer je het ene apparaat kunt bedienen dan geldt dat ook voor alle andere apparaten.
iOS, het besturingssysteem van alle apparaten van Apple, is gebaseerd op een gooed doordacht concept. iOS is een 'beschermd systeem en daardoor inherent veel veiliger dan andere systemen. Er zijn veel apps verkrijgbaar (die bovendien door Apple vr acceptatie gedegen worden gecontroleerd), het is overzichtelijk en intutief te bedienen, alle instellingen staan op n plaats, en dankzij de iCloud integratie kan ik zonder enige moeite op mijn iPad en iPhone over dezelfde gegevens beschikken.
 
Mijn Apple Watch is een handige uitbreiding van de iPhone, maar natuurlijk ook een uitstekende activiteitslogger, die mij dagelijks stimuleert om voldoende in beweging te blijven!
 
Apple TV gebruik ik hoofdzakelijk om thuis films te huren en te kijken via iTunes: dat levert via mijn WIFI-netwerk altijd een storingsvrij HD-beeld n perfect surround geluid op.
 
ASN Bank is een bank met een ideaal zoals staat te lezen op de website: "Ons ideaal is een duurzame, rechtvaardige wereld. Een samenleving waarin mensen in een gezond klimaat kunnen leren, wonen en werken. Waarin respect is voor elkaar en voor de natuur. Waarin we zorg geven aan wie dat nodig heeft. En waarin we rekening houden met de behoeften van de generaties na ons."
 
ASN Bank scoort (samen met Triodos Bank) uitzonderlijk hoog op Eerlijke Bankwijzer en laat alle andere banken ver achter zich. Daarom kies ik voor ASN Bank.
 
ASN Bank heeft een prima website en app voor online betalingen, het is wat lastig (maar wel veilig!) dat bij betalingen via de website een Digipas moet worden gebruikt.
Op de spaarrekening was ooit een aantrekkelijk rentepercentage van toepassing, maar dat is verleden tijd.
 
De Consumentenbond heeft Greenchoice in 2015 n 2016 uitgeroepen tot de beste energieleverancier van Nederland op basis van een onderzoek waarbij de grootste energieleveranciers zijn vergeleken op drie onderdelen: klanttevredenheid, service en duurzaamheid. Greenchoice kwam hier als beste uit.
Ik had al eerder voor Greenchoice gekozen vanwege het groene imago: Greenchoice levert duurzaam opgewekte groene stroom (biomassa, water, wind, zon), zo veel als mogelijk in Nederland opgewekt, en groen (bos- of CO2-gecompenseerd) gas.
Bovendien geeft Greenchoice een goede prijs voor alle stroom die ik met mijn zonnepanelen meer opwek dan ik zelf verbruik.
 
Mede daartoe aangespoord door een actie van Greenchoice heb ik in oktober 2011 zonnepanelen op het schuine dak van mijn woning laten installeren.
Via Greenchoice ben ik gestart met de aankoop van participaties in Meewind (beleggingsfonds dat investeert in duurzame energie).
En ik doe mee met het bosspaarplan waarmee ik meehelp met het wereldwijd beschermen van oerbossen en het klimaat. Best een aardige gedachte dat ik al ruim 5000 vierkante meter oerbos bescherm.
 
Ik onderschrijf de duurzame visie van Greenchoice, zoals die staat verwoord op hun website: "Kiezen voor groen betekent in onze ogen dat iedereen bewust omgaat met energie. Bij Greenchoice dromen we ervan dat iedereen in Nederland baas wordt over zijn eigen energie. Door zelf energie op te wekken en slimmer om te gaan met de energie die we verbruiken. Want als iets echt van jou is dan ben je er zuinig op. Zo werken u en wij samen aan n doel: een schonere wereld. Wij helpen u graag die duurzame keuze te maken. Omdat wij weten dat het makkelijk kan. Zonder moeite of extra kosten."
 
Meewind is een beleggingsfonds dat investeert in duurzame energie. In groene en rendabele projecten, waarmee waarde wordt gecreerd voor beleggers en de wereld om ons heen. Samen met participanten zorgt Meewind dat duurzame projecten gefinancierd n gerealiseerd kunnen worden.
De fondsen in Meewind bieden een hoog rendement tegen een beperkt beleggersrisico.
 
De visie van Meewind:
Meewind streeft naar een 100 % duurzame energieproductie in Nederland, voor een schone en duurzame toekomst.
De missie van Meewind:
Voor onze missie om de overgang naar een volledig duurzame energieproductie te versnellen, is eigen vermogen nodig. Vermogen dat wordt gebruikt voor de financiering van nieuwe projecten, waarbij op duurzame wijze energie wordt geproduceerd. Meewind biedt iedereen de mogelijkheid om te investeren in duurzame en rendabele energieprojecten. Meewind draagt niet alleen bij aan de financiering van deze projecten, maar speelt waar nodig tevens een actieve rol in de ontwikkeling, bouw en exploitatie.
 
Prima en zeer leesbare krant.
Ik heb een online abonnement met alleen op zaterdag de papieren krant.
In het weekend lees ik de krant op papier, verder altijd online. Dat doe ik op mijn PC via de website maar meestal via de app op mijn iPad of iPhone. Dat werkt allemaal uitstekend!
Sir Edmund is mijn favoriete zaterdagse bijlage.
 
Wijnmakerij De Betuwe: een bedrijf van mijn zwager Teunis van Oort en zus Jeannette.
Wijnmakerij De Betuwe maakt geen wijn van druiven maar van Betuws fruit, zoals kersen, bramen, frambozen, pruimen en appels. Verknochte drinkers van druivenwijn moeten wellicht even wennen aan de andere smaak, maar deze vruchtenwijnen smaken gegarandeerd snel naar meer!
 
Mijn favoriete vruchtenwijnen van wijnmakerij De Betuwe: kersenwijn extra en bramenwijn.
 

 
En leverancier voor digitale en analoge radio en TV en snel internet is gewoon erg handig.
Ik ben best tevreden over "kabelboer" Ziggo.
Alle door mij bekeken zenders zijn in perfect HD-beeld beschikbaar en ik heb de beschikking over supersnel internet. Slechts zeer incidenteel en dan ook voor korte tijd kunnen niet alle diensten worden geleverd.
 
De Ziggo Mediabox Next werkt perfect.
Levert een scherp gestoken 4K beeld en er kan supersnel door de zenders en menu's worden gezapt.
Het stroomverbruik is zeer acceptabel en aanzienlijk gunstiger dan de vorige mediabox XL. Verbruik in Standby normale start slechts 0,3 W en de mediabox start in slechts 5 seconden op!
Opnames zijn in feite reserveringen in de cloud met standaard 400 uur opslagruimte en ze kunnen ook via de app Ziggo Go op elk mobiel device worden bekeken.
Het apparaat is fluisterstil want bevat geen ventilator en hardeschijf.
 
Dankzij de samenwerking tussen Ziggo en Vodafone heb ik voor slechts EUR 9 per maand een mobiel abonnement (Start M special) voor mijn iPhone met 150 belminuten, 1 GB data en onbeperkt SMS. En als bonus ook nog een extra TV pakket van Ziggo!
 
Ik beschik al vele jaren over een broodbakmachine en bak "mijn dagelijks brood" nagenoeg altijd zelf. Meel en andere bakbenodigdheden haal ik voornamelijk bij De Zuidmolen in Groesbeek, een familiebedrijf dat gevestigd is in de molen.
 
De Zuidmolen biedt een ongelooflijk uitgebreid assortiment aan broodmixen, broodmeel en andere meelsoorten alsmede zaden, noten, vruchtenmixen en nog veel meer.
Te koop in de molenwinkel maar ook online via de website.


Website gertvanvoorst.nl - © Gert van Voorst - Gewijzigd op 9-4-2019.