Mijn Modelspoorbaan: besturingssoftware
 
 

Programma Koploper van Pahasoft

Programma Koploper is het meest veelzijdige en gratis programma voor de besturing van modelspoorbanen en is geschikt voor de belangrijkste meertreinen besturingssystemen.
Het programma heeft zeer uitgebreide mogelijkheden om treinen te besturen en te bewaken, waarbij treinen geheel automatisch of via vooraf opgezette routes rijden, maar het is eveneens mogelijk om treinen zelf met een handregelaar te besturen. Uiteraard wordt de snelheid van treinen geregeld, inclusief netjes afremmen en optrekken en kunnen ook geluids- en andere functies (bijv. rookgenerator en digitale koppeling) van treinen op geavanceerde wijze aangestuurd worden.
Door de veelheid aan functies en mogelijkheden is een eerste start met het programma niet eenvoudig. Dat komt mede doordat bij het opzetten van een modelbaan in Koploper heel veel gegevens ingevoerd moeten worden. Maar wie zich daar doorheen kan bijten heeft met Koploper vervolgens een fantastisch programma met welhaast onuitputtelijke mogelijkheden en ik gebruik het programma al vele jaren.
 
Paul Haagsma is in maart 2019 overleden maar zijn programma kan nog steeds worden gedownload van zijn website.
 
 
Klik hier om meer te lezen...
 
 
 

Programma iTrain van Berros

Programma iTrain is een besturingsprogramma dat op veel platforms draait en geschikt is voor veel treinbesturingssystemen en ook meerdere systemen tegelijkertijd kan aansturen.
Het programma werkt heel intu´tief en het invoeren van de eigen modelbaan in het systeem kost weinig tijd.
De baanlayout ziet er fraai uit.
Voor uitgebreidere mogelijkheden moet een gebruikslicentie van het programma worden gekocht.
 
Klik hier om meer te lezen...
 
 


Website gertvanvoorst.nl - © Gert van Voorst - Gewijzigd op 7-4-2021.