GERTVANVOORST.NL

gertvanvoorst.nl is een website van Gert van Voorst en gaat over hobby's en andere bezigheden van Gert.
 
           gertvanvoorst@gmail.com

 
 

Nieuw op deze website in 2023

 
19 maart 2023 - Upgrade: LokSound decoder in twee vast gekoppelde Piko diesellocs MAK G1206
Upgradeproject voor twee diesellocomotieven van ACTS en Strukton Rail die al lang deel uitmaken van mijn treinencollectie. Ze worden vast met elkaar verbonden via een stroom voerende koppeling en er wordt een LokSound 5 decoder ingebouwd met een passend geluidsproject voor dit type dieselloc.
Lees meer ...
 
 
 
3 maart 2023 - Spelen met steentjes: NASA Apollo 11 Maanlander van LEGO
Dit verzamelobject bestaat uit een zeer gedetailleerde replica van de maanlander Eagle van de Apollo 11, plus een weergave van het maanoppervlak, compleet met krater, voetstappen en een Amerikaanse vlag. De daaltrap heeft een goudkleurig landingsgestel en panelen, een camera die open kan, laserluiken en een ladder.
Lees meer ...
 
 
 
18 februari 2023 - Spelen met steentjes: de Iconische schaakset van LEGO
LEGO Chess: de iconische schaakset van LEGO waarmee een schaak- en dambord kan worden gebouwd met ingebouwde opbergvakken voor de schaakstukken en damschijven.
Lees meer ...
 
 
 
 
29 januari 2023 - Spelen met steentjes: Bluetooth bestuurbare Supercar van Mould King
Een model van de Mercedes-Benz AMG C63 DTM in race uitvoering van Mould King. De auto is 49 cm lang en het pakket bevat bijna 2000 onderdelen. Ik heb het model gebouwd zonder de meegeleverde stickers en achterspoiler. Het pakket wordt geleverd inclusief drie elektromotoren, een LED-verlichtingset, een Bluetooth besturingsmodule en afstandsbediening.
Lees meer ...
 
 
1 januari 2023 - Spelen met steentjes: de NASA Apollo Saturnus V raket van LEGO
Majestueus, één meter hoog LEGO model van de NASA Apollo Saturnus V raket. De raket zit boordevol authentieke details. Het model heeft een afneembare S-IC eerste rakettrap met hoofdmotordetails, een afneembare S-II tweede rakettrap met raketmotordetails en een afneembare S-IVB derde rakettrap met het Apollo ruimteschip en een ontsnappingsraket aan de bovenkant van de grote raket.
Lees meer ...
 
 
1 januari 2023 - Jaarverslag opbrengst zonnepanelen 2022 beschikbaar
Het jaarverslag over 2022 van de opbrengst van mijn zonnepanelen en mijn verbruik gas, stroom en water is beschikbaar. 2022 was een super zonnig jaar en de opbrengst was daarom hoog: de totale opbrengst lag slechts ongeveer 40 kWh onder de topopbrengst van 2018. De beide zonnepanelen op de schuur hebben in 2022 een nieuw jaarrecord gevestigd!
Lees meer ...
 
 
 
 


Nieuw op deze website in 2022

 
18 december 2022 - Mijn domotica: Wifi gateway voor Slimme meter van SmartGateways
SmartGateways levert een Slimme meter Wifi gateway met display. De gateway zit in een klein doosje dat kan worden gekoppeld met de P1 poort van een Slimme meter en haalt daar ook de voeding vandaan. De gateway zorgt ervoor dat de meterstanden vanuit de Slimme meter via een webomgeving en REST API beschikbaar komen in het thuisnetwerk.
Lees meer ...
 
 
18 december 2022 - Mijn domotica: Sensibo Sky afstandsbediening voor de airco
In september 2022 is in mijn woning een Mitsubishi airco systeem geïnstalleerd bestaande uit een multi-split buitenunit en twee binnenunits. Primair bedoeld om ingezet te worden als aanvullende warmtebron met het doel om op gas te besparen. Elke binnenunit kan op afstand worden bediend via een Sensibo Sky universele WiFi bediening middels de Sensibo app en mijn Homey Pro.
Lees meer ...
 
 
26 november 2022 - Spelen met steentjes: Porsche 911 van LEGO
Een fraai model van de Porsche 911 van Lego, die opgebouwd kan worden als Turbo versie met zijn turbomotor of als Targa versie met zijn iconische Targa-bar en afneembare dak dat onder de motorkap kan worden bewaard. Met alle kenmerken van de Porsche 911.
Lees meer ...
 
 
 
26 november 2022 - Upgrade: sound decoder in Piko treinstel NS Materieel '54
Ik beschik al langere tijd over twee Piko treinstellen NS MAT '54, elk bestaande uit twee rijtuigen. De geel/grijze 359 heb ik voorzien van een LokSound V5 decoder met het geluid van een Oostenrijks treinstel in het aangedreven rijtuig en een Digikeijs functiedecoder in het niet aangedreven rijtuig.
Lees meer ...
 
 
 
9 oktober 2022 - Spelen met steentjes: de Botanical collection van LEGO
LEGO brengt in de botanical collection diverse pakketten met bloemen en planten uit. Ik heb de volgende pakketten aangeschaft en gemonteerd: vetplantjes, bonsaiboompje, orchidee en bloemenboeket, dat is aangevuld met bloemen van Qubis. Het levert kleurrijke bloemen en planten op.
Lees meer ...
 
 
 
27 augustus 2022 - Roco dieselloc NS 2425
Roco heeft de bruine uitvoering van de NS dieselloc serie 2400/2500 uitgebracht. Deze loc heeft nummer 2425 en is evenals de geel/grijze loc voorzien van sound, digitale koppelingen en zwaailichten. Het artikel over de geel/grijze loc uitgebracht in 2021 is aangevuld met informatie over de bruine loc.
Lees meer ...
 
 
 
12 juni 2022 - Piko dieselloc NS 612
Piko heeft een nieuwe versie uitgebracht van de NS dieselloc serie 600/2000, de locserie die tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Amerikanen naar Europa werd gebracht en waarvan enkele locs door NS werden aangekocht. De loc heeft nummer 612 en is voorzien van sound.
Lees meer ...
 
 
 
1 juni 2022 - Roco elektrische locomotief NS 1631
Roco heeft een nieuwe versie uitgebracht van een elektrische locomotief van de NS serie 1600. Een sterk verbeterde uitvoering van eerder uitgebrachte modellen. En voorzien van LED frontverlichting en cabinelicht en van subliem geluid.
Lees meer ...
 
 
 
22 mei 2022 - Upgrade: LokSound decoder in twee vast gekoppelde Trix diesellocs NS serie 6400
Upgradeproject voor twee Trix serie 6400 diesellocomotieven die al lang deel uitmaken van mijn treinencollectie.
Ze worden vast met elkaar verbonden via een stroom voerende koppeling en er wordt een LokSound 5 decoder ingebouwd met een geluidsproject van Esu op maat gemaakt voor dit type dieselloc.
Lees meer ...
 
 
 
13 mei 2022 - Spelen met steentjes: een tractor met ploeg van CaDA Bricks
CaDA Bricks maakt mooie technische bouwpakketten die veel lijken op Lego Technic. De onderdelen zien er hetzelfde uit maar ook de handleiding is zeer gedetailleerd opgezet. Het pakket met de tractor is voorzien van motoren met RadioControl afstandsbediening.
Lees meer ...
 
 
 
30 april 2022 - Softwareversie 4.0 voor de Lenz LZV200
Er is al enige tijd een nieuwe softwareversie beschikbaar voor de Lenz centrale LZV200. Deze kan na aankoop met behulp van een updatestick worden geprogrammeerd. Ondanks mijn problemen na aanschaf van de LZV200 heb ik deze update toegepast. Maar levert deze update veel op?
Lees meer ...
 
 
 
1 april 2022 - Spelen met steentjes: de Landrover Defender van LEGO
Na de bouw van de LEGO VW camper 1962 uit de LEGO Creator Expert serie wilde ik meer.
Een mooi model uit de LEGO Technic serie leek mij zeer interessant om te bouwen. En het is geworden de Landrover Defender.
Lees meer ...
 
 
 
25 maart 2022 - Upgrade: sound decoder in de Roco stoomloc BR 64
Upgradeproject voor de Roco stoomloc BR 64 die ik in september 2008 heb gekocht. In deze stoomloc is weinig vrije ruimte maar een micro uitvoering van de Esu LokSound 5 decoder past er goed in. En de speaker wordt in het machinistenhuis geplaatst.
Lees meer ...
 
 
 
26 februari 2022 - Spelen met steentjes: de Volkswagen kampeerbus van LEGO
Een nieuwe ontspannende hobby? Vroeger heb ik veel met LEGO gespeeld en ik ben opnieuw begonnen met bouwen. Mijn eerste LEGO project is een model uit de LEGO Creator Expert serie: de mooie rood/witte Volkswagen T1 kampeerbus uit 1962.

Lees meer ...
 
 
 
20 februari 2022 - Upgrade: sound decoder in het Fleischmann treinstel ICE-T
Upgradeproject voor het Fleischmann model van de ICE-T waarover ik al langere tijd beschik.
Een Esu LokSound 5 decoder met suger cube speaker wordt ingebouwd en de LED-frontverlichting wordt aangepast.
Lees meer ...
 
 
 
6 februari 2022 - Upgrade: sound decoder in de Roco stoomloc BR 80
Upgradeproject voor de Roco stoomloc 80001 van de Deutsche Reichsbahn die ik in augustus 2000 heb aangeschaft. In deze tender locomotief is weinig vrije ruimte maar een micro uitvoering van de Esu LokSound 5 decoder en een sugarcube speaker met grote klankkast passen er toch goed in.
Lees meer ...
 
 
 
2 januari 2022 - Jaarverslag opbrengst zonnepanelen 2021 beschikbaar
Het jaarverslag over 2021 van de opbrengst van mijn zonnepanelen en mijn verbruik gas, stroom en water is beschikbaar. 2021 was vergeleken met de laatste jaren een minder zonnig jaar en de opbrengst viel daarom tegen.
Lees meer ...
 
 


Lees ook artikelen die vóór 2022 werden gepubliceerd ...  
 


Website gertvanvoorst.nl - © Gert van Voorst - Gewijzigd op 19-03-2023