Spelen met steentjes

Zo is het begonnen ...

Als kind heb ik met mijn broer en zus veel met Lego gespeeld.
Het Lego van toen was simpel. Het waren eenvoudige recht-toe-recht-aan onderdelen waar je een huis mee kon bouwen of een auto die eigenlijk nergens op leek. Maar het daagde wel je creativiteit uit!
En wij (en later de kids van mijn zus) hebben ons ermee vermaakt tot de steentjes geheel afgeleefd echt niet meer aan elkaar bleven zitten.
 
Het Lego van nu ziet er allemaal mooier, kleurrijker en zelfs zeer technisch geavanceerd uit. Voor alle leeftijdsgroepen en in allerlei moeilijkheidsgraden zijn er bouwpakketten beschikbaar om goed gelijkende modellen van auto's, bekende gebouwen en zelfs boeketjes bloemen in elkaar te knutselen. Met de meegeleverde uitvoerige montage handleidingen kan iedereen stap voor stap een model opbouwen.
 
Ik heb besloten om zelf ook weer eens wat met Lego te gaan doen. En het blijkt een heel ontspannende bezigheid te zijn. En ook verslavend want als je eenmaal bent begonnen wil je eigenlijk doorgaan tot het model af is. En daarna smaakt het naar meer!
 
 
Mijn eerste Lego project is geworden een model uit de Lego Creator Expert serie: de mooie rood/witte Volkswagen T1 kampeerbus uit 1962.
Meer lezen over de Lego VW Camper.
 
 
 
 
 
 
Een familiefoto uit de oude doos. De kindertjes van Voorst zijn samen aan het spelen met Lego.
Met van links naar rechts: Jan Willem, Jeannette en Gert van Voorst.
Datum: omstreeks 1968.

 
 

 
 

Steentjes Projecten: LEGO

Spelen met Lego: Volkswagen kampeerbus
Een nieuwe ontspannende hobby? Vroeger heb ik veel met Lego gespeeld en ik ben opnieuw begonnen met bouwen. Mijn eerste Lego project is een model uit de Lego Creator Expert serie: de mooie rood/witte Volkswagen T1 kampeerbus uit 1962.

Lees meer ...
 
 
 
Spelen met Lego: Landrover Defender
Na de bouw van de Lego VW camper 1962 uit de Lego Creator Expert serie wilde ik meer.
Een mooi model uit de Lego Technic serie leek mij zeer interessant om te bouwen. En het is geworden de Landrover Defender.
Lees meer ...
 
 
 
Spelen met Lego: Lego Botanical
Twee snel te monteren Lego pakketten, het bloemenboeket en de vetplantjes uit de Botanical collection van Lego.
Leuk om in elkaar te zetten en daarna als blikvanger in de woonkamer te plaatsen.
Lees meer ...
 
 
 
Spelen met Lego: Bluetooth bestuurbare 4x4 Merceds-Benz Zetros Trial Truck
** Dit pakket is aangeschaft maar moet nog worden gebouwd **
Een uitdagend bouwpakket van Lego van een 4x4 Mercedes-Benz Zetros Trial Truck. Het bouwpakket is standaard voorzien van motoren en een bluetooth besturingsmodule en kan worden bestuurd via een app op een mobiel device.
Lees meer ...
 
 
Spelen met Lego: NASA Space Shuttle Discovery
** Dit pakket is aangeschaft maar moet nog worden gebouwd **
Met 2354 onderdelen vormt dit een boeiende bouwuitdaging van de NASA Space Shuttle Discovery, plus de ruimtetelescoop Hubble die in 1990 tijdens NASA-missie STS-31 werd gelanceerd.
Uit de LEGO Icons serie voor volwassenen.
Lees meer ...
 
 
 

Steentjes Projecten: CADA BRICKS

Spelen met CaDA Bricks: Radiografisch bestuurbare tractor met ploeg
CaDA Bricks maakt mooie technische bouwpakketten die veel lijken op Lego Technic. De onderdelen zien er hetzelfde uit maar ook de handleiding is zeer gedetailleerd opgezet. Het pakket met de tractor is voorzien van motoren met RadioControl afstandsbediening.
Lees meer ...
 
 
 
Spelen met CaDA Bricks: Radiografisch bestuurbare Russische T-90 Battle Tank
Een mooi model van CaDA Bricks van een Russische T-90 Battle Tank. Het bouwpakket is standaard niet voorzien van motoren maar ik heb een pakket besteld inclusief motoren en RC control afstandsbediening bij Bestbricks. Met deze tank kan ik de Russen een koekje van eigen deeg geven!
Lees meer ...
 
 
 
Spelen met CaDA Bricks: CitroŽn 2-CV
** Dit pakket is aangeschaft maar moet nog worden gebouwd **
Een leuk bouwpakket van CaDA Bricks van een knalgele CitroŽn 2-CV. Het model heeft alle kenmerken van de echte lelijke eend. En kan desgewenst worden voorzien van een motor en afstandsbediening.
Lees meer ...
 
 
 
Spelen met CaDA Bricks: Radiografisch bestuurbare Italian Super-Car
** Dit pakket is aangeschaft maar moet nog worden gebouwd **
Een zeer uitdagend bouwpakket van CaDA Bricks dat bestaat uit bijna 3200 onderdelen: de Italian Super-Car (zeg maar Ferrari). Het pakket is standaard voorzien van motoren en een Radio Control besturingsmodule en afstandsbediening.
Lees meer ...
 
 
 
 
 
 
 
 


Website gertvanvoorst.nl - © Gert van Voorst - Gewijzigd op 5-8-2022.