Mijn Modelspoorbaan: treinprojecten

Garagebedrijf W.Theunissen krijgt concurrentie!

 

Ze zijn er helemaal niet blij mee bij garagebedrijf Theunissen (rechtsboven op naaststaande foto). Maar het was niet tegen te houden.
Een nieuwe garage in Kwik-fit stijl heeft zich gevestigd in het bedrijvencentrum naast overslagbedrijf Schenker en vervangt daarmee het verouderde tankstation (rechtsonder op naaststaande foto).
 
Het nieuwe gebouw is de "Werkstatt" die Faller als bouwpakket levert onder nummer 130946. Een bedrijfje wat als een soort Kwik-Fit diverse algemene services verleend voor het onderhoud aan auto's.
 
Het bouwpakket laat zich makkelijk in elkaar zetten.
Er worden diverse typische werkplaats-attributen meegeleverd voor de inrichting van het pandje.
 
De wanden van het gebouw zijn van een soort wit lichtdoorlatend plastic. Voor het kantoortje wordt een kartonnen lichtmasker meegeleverd, voor de werkplaats alleen een masker voor de achterwand en het plafond.
 
Aangezien de werkplaats zich uitstekend leent voor toepassing van binnenverlichting heb ik de wanden aan de binnenzijde bekleed met karton in Kwik-Fit blauw. Het plafond bestaat uit een netjes op maat gesneden kartonnen plaat van 2 mm dik. Aan de onderzijde is een LED-strip van DigiRails met witte LED's gemonteerd (gewoon gelijmd met Bisonkit). Het betreft het oudere type DR10W14.
 
De strip is op 2 plekken doorgezaagd zodat er 2 stukken van elk 6 LED's overblijven en een restant-stukje met 2 LED's. Het korte stukje wordt niet gebruikt. De 2 langere stukken zijn met 2 draden weer met elkaar verbonden (zoals ze oorspronkelijk waren aangesloten) en op de gebruikelijke wijze aangesloten op wisselspanning. Ik gebruik in dit geval niet de spanning voor de verlichting (die alleen in het donker is aangeschakeld) maar de spanning voor de wissels en de schakelmodules (deze spanning is altijd aanwezig). De verlichting in de werkplaats moet namelijk altijd aan zijn, er wordt immers hard gewerkt in de garage.
 
Het dak van de werkplaats wordt niet vastgelijmd, zodat de verlichting altijd toegankelijk is.  
De vloer van de werkplaats alsmede de buitenmuren en het dak zijn bewerkt met pastelkrijt voor een wat vervuilde aanblik, zo'n werkplaats blijft natuurlijk nooit schoon.
Zie verder de foto's op deze pagina.
 
 
Dit is de nieuwe werkplaats naast overslagbedrijf Schenker.

 
Het dak is tijdelijk verwijderd. Links is de door mij aangebrachte kartonnen plaat zichtbaar dat dient als niet-lichtdoorlatend plafond. Aan de onderzijde zijn de LED-strips aangebracht, de bedrading loopt over het plafond en via het kantoortje naar beneden. Aan de rechterzijde (het kantoortje) is het lichtmasker te zien wat Faller heeft meegeleverd. Ik heb overigens geen verlichting in het kantoortje aangebracht.

 
Het grijs kartonnen plafond toont aan de onderzijde de Digirails LED-strip met koud-witte LED's. De strip is doorgezaagd en weer met draden verbonden.

 
De werkplaats heeft een passend interieur, met diverse typische attributen. De blauwe wanden zijn goed zichtbaar. De werkplaats is met de schroef aan de linkerzijde (en ook onder het lichtmasker in het kantoortje zit zo'n schroef) in de bodemplaat geschroefd, omdat de bodemplaat ter plekke niet geheel vlak was.

 
De werkplaats bekeken aan de zijkant. Het groene struikgewas is aan beide zijkanten van het gebouw aan de onderzijde van de muur gelijmd om een eventuele gaping tussen de onderzijde van het gebouw en de bodemplaat te maskeren.
Het bord dient vermoedelijk om ook de Duitse klanten van garage Theunissen af te pikken...

 
De nieuwe Kwik-Fit werkplaats trekt veel klanten.


Website gertvanvoorst.nl - © Gert van Voorst - Gewijzigd op 28-6-2012.